Hayat 360 ml Hnědá / Tmavé rytiny

Tato džezva pochází z rukou tureckých řemeslníků, kteří jsou výrobou měděného nádobí světově vyhlášení. Vnitřek džezvy je důkladně vycínován potravinářským cínem, který je...
799 Kč
Doprava 89 Kč,Skladem
Doporučená nabídka Nemrut.cz

Top nabídka

Do obchodu
Seřadit:

Nejlevnější nabídky (1)

Skladem • 1 varianta89 Kč132 neověřených recenzíDalší informace

Popis produktu

Tato džezva pochází z rukou tureckých řemeslníků, kteří jsou výrobou měděného nádobí světově vyhlášení. Vnitřek džezvy je důkladně vycínován potravinářským cínem, který je...

Parametry produktu

Produkt nemá žádné parametry.

Parametry produktu

Produkt nemá žádné parametry.

Popis produktu

Tato džezva pochází z rukou tureckých řemeslníků, kteří jsou výrobou měděného nádobí světově vyhlášení. Vnitřek džezvy je důkladně vycínován potravinářským cínem, který je vhodný pro styk s horkými nápoji a potravinami.

Džezva je vyrobena ze silné mědi o tloušťce 1 - 2 mm a vnější strana džezvy je kompletně ručně zdobena tepací technikou.

Měď je nejlepší vodič tepla ze všech kovů používaných v gastronomii, její hlavní výhodou je, že k dosažení nejlepších výsledků vyžaduje pouze nízkou až střední teplotu, proto je jasnou volbou všech profesionálních baristů a kuchařů.

Vhodná velikost džezvy

Tradiční turecké džezvy se vyrábí v několika velikostech určující počet porcí kávy, které lze v nádobě připravit. Mějte na paměti, že džezva na jednu porci kávy je tak maličká, že budete velice blízko sporáku a hrozí tak popálení. I pro jednoho člověka je tedy praktičtější volit velikost džezvy na dvě porce. Džezva se NIKDY neplní až po okraj!          1 osoba = 100 – 200 ml          2 osoby = 200 – 250 ml          3 osoby = 300 – 350 ml          4 osoby = 400 – 450 ml          5 osob a více = 500 – 600 ml

Dávkování kávy

Pravá turecká káva se podává ideálně do hrnečků o objemu 50 – 70 ml. Námi doporučované maximum je však 100 ml.

Obecně platí, že na 10 ml nápoje se dává 1 g kávy.

Nejčastěji se turecká káva připravuje ze 6 g až 7 g extra jemně namletých kávových zrn.

Káva pro jednu osobu, včetně rezervy na vzkypění nám v džezvě zabere cca 100 ml. Důležité ovšem je nevařit malou porci kávy v přehnaně velké džezvě – většinou nám káva nestačí vzkypět a pouze se vaří „u dna“. Přijdete tak o hezký zážitek a možnost si pěnu odebrat do hrnečku.

Návod k použití a zachování vysoké kvality vaší džezvy          Džezvu nevkládejte do myčky          Džezvu nevkládejte do mikrovlnné trouby          Kovové části džezvy neomývejte mýdlem, leštidly a jinými čistícími prostředky          Džezvu po použití očistěte vlhkým hadříkem a ihned utřete do sucha          Kovové části džezvy nenechávejte vlhké

Pro vaši bezpečnost          Při použití se kovové části džezvy mohou zahřát          Při použití dbejte zvýšené pozornosti na ostré části džezvy          Vaření kávy v džezvě není vhodné pro děti do šesti let

Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.

Produkt zatím nemá žádné recenze.